You are currently viewing iOS 9.3 –  Problemi nakon update-a

iOS 9.3 – Problemi nakon update-a

Pre nekoliko dana kompanija Apple izbacila je dugo najavljivani i dugo testirani update 9.3

Ova verzija imala je čak 7 ‘public’ beta verzija pre nego što je i zvanično objavljena.

Veliki broj specijalizovanih sajtova pisao je o novinama koje ova verzija sa sobom donosi tako da se time nećemo baviti. Dovoljno je da kliknete na neki od sledećih linkova:

http://9to5mac.com/
http://www.cultofmac.com/
http://www.theverge.com/
http://www.iclarified.com/

Međutim, i pored svih beta verzija, velikog broja podataka, logova i informacija koje dobijaju od miliona uređaja širom sveta, Apple nije uspeo da izbaci kvalitetan update.

Problemi su bili razni, a najčešći su:

  • Uređaj ne može da se aktivira nakon update-a jer ne prihvata Apple ID mail i šifru iako se korisnici uloguju na bilo kom drugom uređaju
  • iOS uređaj prikaže da ima update ali ga nije moguće uraditi i konstantno izbacuje grešku da nije povezan na internet
  • Safari pretražuje u google-u ali ne možete da otvorite prikazane linkove (mora sam da skinem google chrome)
  • Zamrzavanje, najčešće prouzrokovano korišćenjem Safarija
Najviše pogođeni telefoni su 4s, 5 i 5s, a od tableta to je definitivno iPad 2, a problem sa Safarijem rasprostranjen je nasumično u svim modelima.
Više informacija možete pronaći i na Apple Support stranici:
Ako iOS uređaj povežete na računar iTunes će Vam ponuditi da skinete 9.2.1 verziju, a nakon skidanja te verzije opet će Vam iTunes ponuditi da skinete 9.2.1 verziju i tako u krug.
Iskreno nisam navikao od Apple-a da ima ovakve probleme iako su oni možda i nekada normalni pa i očekivani.
Međutim, primećuje se trend, posebno sa verzijom 9, da svaki update sa sobom nosi određene rizike i kao da postoji neki problem da se sve uradi kako treba iz prvog pokušaja.
Apple će morati da pronađe rešenje za kvalitetan update. Beta verzije su pravi potez, pomoćiće sigurno, ali to su informacije koje stiže spolja – od samih korsnika. Update ipak dolazi iz same kompanije i na tome će morati da porade.
Fix iOS 9.3
 
Pre par sati Apple je izbacio fix za svoj poslednji update. Moj savet je da ipak sačekate još malo ako već niste prešli na 9.3.
Vi koji to jeste uradili slobodno uradite ponovo update, nemate šta da izgubite, osim podatke naravno i zato je jako bitno da se uvek prvo uradi backup:

Leave a Reply