Kako prebaciti podatke sa jednog iPhone-a na drugi?

U ovom blogu pisaću o prebacivanju kompletnog sadržaja jednog iPhone telefona na drugi.  Da bi smo to uradili potrebno je napraviti backup telefona sa koga prebacujemo sadržaj i na sledećim linkovima možete pronaći uputstvo kako se to radi:

Ukoliko ste odabrali prvi način, možemo pristupiti prebacivanju podataka:

iTunes Restore Backup
Ova procedura izuzetno je jednostavna. Povežite Vaš telefon na računar, pokrenite iTunes program, ikonica telefona pojaviće se u gornjem levom uglu (kliknite na nju), zatim odaberite polje Summary (odmah ispod ikonice telefona) i sa desne strane videćete dugme ‘Restore Backup…’
Kliknite na to dugme, otvoriće Vam se prozor sa listom svih backup-a koje ste pravili i potrebno je da odaberet koji backup želite. Da li će to biti backup sa poslednjim datumom ili neki raniji na Vama je da odlučite.
Mogući problemi:
  • Novi telefon na koji prebacujete backup mora imati istu količinu memorije ili veću kao prethodni telefon inače rizikujete da neće biti dovoljno prostora da se prebaci sadržaj.
  • Verzija operativnog sistema novog telefona mora biti ista ili veća od verzije starog telefona u trenutku kada se radio backup. O svemu ovom obavestiće Vas iTunes program tj. izbaciće poruku da nema dovoljno prostora ili da je verzija sistema stara i potrebno je uraditi update.
  • Ako ste odabrali da radite enkripciju backup-a, pre odabira opcije ‘restore’ moraćete da unesete šifru.
iCloud Restore from Backup
Druga opcija je prebacivanje podataka sa Apple Servera. Ovaj proces je malo duži ali ne zahteva računar. Potrebna je samo stabilna Wi Fi konekcija. iCloud Backup inicijalno vraća najbitnije stvari kako bi korisnik mogao da koristi telefon, a onda učitava slike, video snimke, aplikacije kao i njihov zadržaj.
Pri aktivaciji novog telefona, nakon nekoliko koraka, korisnik dobija opciju da vrati sadržaj sa iCloud Backup-a ‘Restore from iCloud Backup’.
Tapnite na tu opciju, ulogujte se sa Vašim Apple ID nalogom i prikazaće Vam se lista backup-a koje ste radili. Takođe kao i kod iTunes backup-a, korisnik bira da li želi poslednji backup ili neki raniji.
Slika preuzeta sa http://appinstructor.com

Sačekajte da se sadržaj vrati na telefon (u zavisnosti od količine podataka može trajati nekoliko minuta pa i duže od sat vremena) i možete koristiti Vaš telefon.

Mogući problemi:
  • Ukoliko je backup zasivljen to znači da Vaš novi telefon ima stariju verziju softvera i mora se uraditi prvo update telefona
  • Ukoliko ste već aktivirali Vaš telefon iz nekog razloga, potrebno je da ga vratite na fabrička podešavanja kako bi ste opet došli do opcije ‘Restore from iCloud Backup’. U telefonu tapnite na Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings i telefon će biti vraćen na početni ekran kao kada ste ga prvi put uključili. UPOZORENJE: Svi podaci koji su na telefonu biće izbrisani.
Korisni linkovi:

Leave a Reply